Verkoopmakelaar

Verkoopmakelaar

Wij bieden full-service voor het laagste tarief. Slechts 1% makelaarskosten van de uiteindelijke verkoopprijs. Waterpoort makelaars verkoopt woningen in een brede regio in en rond Gorinchem. Je betaalt pas als de woning wordt overgedragen bij de notaris. Wat wij onder andere doen bij verkoop:

  • advies over de vraagprijs;
  • professionele foto’s en (2D en 3D) plattegronden;
  • social media campagne;
  • brochure van de woning (ook online te downloaden);
  • verkoopbord;
  • alle bezichtigingen;
  • de onderhandelingen;
  • opstellen koopovereenkomst
  • Funda en VBO plaatsing;

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? We komen vrijblijvend een waardebepaling van je woning doen. Bel of mail ons, dan vertellen we hier alles over. Eén ding is zeker, wie rekent, kiest voor Waterpoort makelaars.

Waardebepaling

Onze makelaar komt bij je thuis om een reële waarde voor je woning te bepalen. We bekijken de hele woning en berekenen de prijs die je het beste kan vragen. De berekening doen we aan de hand van recente marktinformatie waarover wij beschikken. Na ons bezoek ontvang je een rapport waarin we een advies over de vraagprijs geven. Uiteraard bepalen we de uiteindelijke verkoopprijs samen in overleg.

Digitale brochure en foto’s

Goede en duidelijke foto’s zijn belangrijk om de woning onder de aandacht te brengen. Onze fotograaf houdt zich dagelijks bezig met woningfotografie en heeft een scherp oog voor alle details die interieurfoto’s aantrekkelijk maken. Wij stellen daarna de digitale brochure op en vragen aan jou om deze te beoordelen. Deze brochure kan je daarna zelf verspreiden en wij zetten deze natuurlijk op al onze social-media accounts en op Funda.

Videotour

Met een videotour geef je potentiële kopers alvast een ‘digitale bezichtiging’. Onze fotograaf loopt met een videocamera door de woning, vanaf het straatbeeld, en laat alle ruimtes zien. Je loopt als het ware door de woning en opent virtueel alle deuren. Het geeft een goed beeld van de indeling en ruimten in de woning.

360 graden foto’s

Indien gewenst kunnen er ook van diverse ruimten 360 graden foto’s worden gemaakt. De potentiële koper kan zichzelf door de ruimten navigeren en krijgt zo een goede indruk va je woning.

Plattegronden

Wij maken voor u de plattegrond van de woning. Deze zetten we op Funda. De potentiële koper krijgt dan een goed beeld van de mogelijkheden om de woning in te richten.

Plaatsing op Funda

Funda is de website die iedereen kent. Zoek je een koopwoning, dan kijk je op Funda. Als verkoper krijg je inzicht in de statistieken van Funda. Je kan dus zien hoe vaak je woning wordt bekeken.

Social media campagne

Je huis promoten wij op diverse social-media zoals Facebook en Instagram. Dit kunnen we ook doen voordat de woning op Funda wordt gezet. Het voordeel hiervan is dat je hiermee mogelijk al kandidaten trekt. Wij doen dan voor jou de onderhandeling en de afwikkeling. Zo hoeft het hele verkoopproces niet doorlopen te worden. En dat scheelt je veel courtage.

Plaatsen “te koop” bord

Wij leveren een “te koop” bord voor op het raam (een V-bord) of een bord voor in de tuin. Deze kunnen makkelijk zelf geplaatst worden of wij doen dit voor je.

Bezichtigingen

Alle bezichtigingen willen wij graag voor je doen. Maar je mag deze ook zelf doen. Wie kan er beter over jouw woning vertellen dan jijzelf? Wij maken de afspraken in overleg met jou. Doe je de bezichtigingen zelf, dan scheelt dat natuurlijk ook courtage.

Juridisch dossier

Het is belangrijk dat je nieuwe kopers informeert over alles wat met je woning te maken heeft. Je moet namelijk vertellen of er aanwezige gebreken zijn of over eventuele afspraken die ooit gemaakt zijn met derden. Denk bijvoorbeeld aan het contract van een cv-ketel of een erfdienstbaarheid dat op het perceel rust. Om zeker te weten dat er niets vergeten wordt in de overdracht waar je toe verplicht bent, stellen wij een juridisch dossier op. Als het juridische dossier compleet is, kan de koper goed en volledig geïnformeerd worden.

Onderhandelingen

Onderhandelen over de hoogst mogelijke verkoopprijs is een kunst. Er komen emoties bij kijken die tijdens de onderhandeling verborgen moet blijven. Daarom doen wij dit voor je. Tijdens de onderhandelingen hebben we altijd contact met elkaar, zodat we goed van elkaar weten welke afspraken we maken. Dit proces leggen we vast en bevestigen wij naar beide partijen. Wij kunnen de vraagprijs goed onderbouwen, omdat we weten welke woningen er recent zijn verkocht en tegen welke prijs.

Koopakte

Alle afspraken die tijdens de onderhandelingen tussen jou en de koper zijn gemaakt, leggen we vast in een koopovereenkomst. Je bent daarmee verzekerd van een juridisch correct document. Het contract leggen we in concept voor aan jou en de koper. Beide kunnen dit doornemen. Eventuele op- of aanmerkingen verwerkt en vervolgens wordt het definitieve koopcontract ondertekend. Na ondertekening verzenden wij het contract naar de notaris zodat hij de overdracht kan voorbereiden. Een koopovereenkomst bevat veel juridische teksten. Maar wat staat er nu eigenlijk en wat betekent dit allemaal? Indien gewenst lichten wij de inhoud van het koopcontract toe en geven uitleg over alle gemaakte afspraken. Hierdoor ken je de gevolgen en de risico's van het koopcontract.

Update gesprek

Het komt soms voor dat je huis niet snel verkoopt. Waar ligt dat dan aan? Feit is dat we daar iets aan moeten doen. De verkoopprijs wijzigen kan soms helpen, maar het is vooral belangrijk om op basis van concrete feiten te bepalen welke vervolgstappen er genomen moeten worden. We brengen de verkoopbaarheid dan opnieuw in kaart en je krijgt concrete tips om je huis aantrekkelijker in de markt te zetten.

Begeleiding bij de overdracht

Tussen het sluiten van het koopcontract en de werkelijke overdracht van de woning kan behoorlijk wat tijd zitten. Wij zorgen ervoor dat de koper de woning aanvaardt zoals je hem achterlaat. Dit natuurlijk conform de afspraken met de koper. De meterstanden nemen we op en hiervan krijg je een afschrift zodat je de energieleverancier kan informeren. Omdat wij de leveringsakte en de nota van afrekening controleren kan je ervan uitgaan dat er geen fouten worden gemaakt en dat je de beschikking krijgt over het geld waar je recht op hebt. Mochten er in het kader van de oplevering aanvullende afspraken gemaakt moeten worden, dan worden die door ons zwart op wit vastgelegd. Tenslotte overhandigen we bij de notaris de sleutels aan de koper.

Onze makelaar

Ramon Jens

Ramon Jens

Ruim 30 jaar in de regionale woningmarkt actief. Voor alle vragen over onze dienstverlening kun je contact met me opnemen!